fredag 31. oktober 2014

Til brygging: Rally?! - American Amber Ale

Tok tak i denne fra Norbrygg-sidene. Skal vist være Ægir sin Rallar.

Trenger en øl med litt mindre humle enn en IPA.

Rally
American Amber Ale
Type: All Grain Date: 06.04.2012
Batch Size (fermenter): 25,00 l Brewer: Marius H. Steen
Boil Size: 28,00 l Asst Brewer: 
Boil Time: 60 min Equipment: Nubrygg
End of Boil Volume 25,96 l Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Final Bottling Volume: 23,49 l Est Mash Efficiency 78,0 %
Fermentation: Ale, Two Stage Taste Rating(out of 50): 30,0
Taste Notes: 
Ingredients


Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
3,84 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 69,0 %
0,56 kg Caramunich Type 2 (120,0 EBC) Grain 2 10,0 %
0,56 kg Munich Malt Type 1 (17,7 EBC) Grain 3 10,0 %
0,56 kg Munich Malt Type 2 (23,0 EBC) Grain 4 10,0 %
0,06 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 5 1,0 %

50,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 23,0 IBUs
22,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 5,0 IBUs
22,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 5,0 min Hop 8 2,0 IBUs
1,0 pkg California Ale V (White Labs #WLP051) [35,49 ml] Yeast 9 -

Når jeg var der fikk jeg bare prosentvis maltandel, så dette er jo de mengdene gjort om til mitt oppsett. Jeg fikk også bare IBU og humle, ikke tilsetningstiden, så disse har jeg estimert.

Ellers blir denne veldig god, om noe er annerledes så er det kanskje at smakshumlen i originalen er mindre fremtredende.

Her er et bilde av min kopi til venstre mot originalen til høyre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar